Skip to content

Vremea sintagmelor

Septembrie 17, 2010

Cu o foarte bogată biografie literară şi o activitate în presă de peste zece ani, scriitorul şi jurnalistul Menuţ Maximinian a avut inspirata iniţiativă şi lăudabilă, de a edita un volum de recenzii, cronici literare, comentarii critice, apărute în ziarul Răsunetulde-a lungul anilor.
Îmbrăcat elegant, în straie de sărbătoare, volumul Vremea sintagmelor, tipărit la Editura Karuna, se remarcă prin ţinuta grafică. Dar şi prin calitatea recenziilor, semnate cu o mână sigură şi mult simţ critic. Autorul, foarte bun jurnalist cultural, şi-a dovedit competenţa în diferite publicaţii, radio şi televiziune. Acesta a chiar reuşit în scurt timp să câştige încrederea foarte multor oameni de litere, dovadă stând tomurile de volume primate regulat pe adresa redacţiei Răsunetul, ziar unde lucrează ca redactor din 2002. Menuţ Maximinian se impune prin talentul cu care este înzestrat, puterea de muncă şi seriozitatea cu care tratează spectrul cultural.

Ziarul Răsunetul dedică în fiecare număr un spaţiu destul de important acestei sfere. Pot să afirm chiar faptul că acest ziar este ca o şcoală de literatură, deschisă oricărui scriitor talentat. Nu sunt deloc puţini autorii care şi-au văzut publicate creaţiile în acest ziar.

Revenind la autor, Menuţ Maximinian a reuşit să se afirme destul de mult în ultimii ani în judeţul Bistriţa Năsăud, dar şi la nivel naţional, publicând regulat în revistele de cultură. De asemenea acesta beneficiază de nenumărate referinţe, cronici pozitive la apariţiile sale editoriale, semnate de nume notorii din literatură.

Majoritatea dintre autorii cărţilor consemnate în volumul Vremea sintagmelo îmi sunt nume cunoscute, unii debutanţi, alţii deja remarcaţi în sfere culturale înalte. Poate şi de aicea interesul cu care am parcurs fiecare pagină.
Vremea sintagmelor este un volum care incită la lectură.

Anunțuri
2 comentarii leave one →
  1. Septembrie 17, 2010 11:10 am

    Mă bucur să ne regăsim aici.

  2. Daniel Lăcătuş permalink*
    Septembrie 17, 2010 11:46 am

    Sentimentu-i reciproc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: